Bezlepkové muffiny
15.11.2019
Tento recept je výborný pro ty, kteří mají rádi muffiny, ale jsou např. celiaci. Já jsem je pekla na oslavu a nikdo si ničeho nevšiml:)
Vhodné pro:
- celiaky
- vegetariány
Ingredience:
- rýžová mouka
- kakao
- vejce
- olej
- cukr (med)
- mléčná čokoláda
- mléko
- prášek do pečiva
Postup:
- Troubu nahřejeme na 200 stupňů.
- Smícháme mouku s vejcem, kakaem, cukrem, medem a dolijeme mlékem a lžící oleje. Neznám přesně poměry, vždy to dělám od oka. Ale cca 150g mouky a zbytek podle hustosti a chuti (těsto musí být polotekuté).
- Nakrájíme si čokoládu na kousky a přimícháme ji do připraveného těsta.
- Nakonec přidáme 1/2 sáčku prášku do pečiva a vše opatrně promícháme.
- Na plech si nachystáme košíčky a lžící je naplníme max do 2/3.
- Vše pečeme asi 20 minut. Zkoušíme špejlí, jestli jsou hotové.
Dobrou chuť:)
