Desert se zakysanou smetanou a ovocem
10.08.2019

Když nemáte čas (nebo jako já momentálně ani troubu) a chcete vykouzlit rychlou mňaminu, tak je toto recept pro vás :)
Vhodné pro:
- vegetariány
- celiaky (pokud použijete bezlepkové sušenky)
Ingredience
- zakysaná smetana
- sušenky (lepkové i bezlepkové)
- ovoce (jahody, borůvky, banán,...)
- smetana
- čokoláda na vaření
- máslo
Postup
- Sušenky nalámeme do mixéru a přidáme máslo (máslo přidáváme postupně dokud směs nebude mít správnou konzistenci (ani moc suchá, ani moc lepivá)
- Tuto směs dáme na dno připravených misek a necháme ztuhnout v mrazáku
- Čokoládu nalámeme a necháme roztopit. Když bude čokoláda tekutá, přimícháme trochu smetany (aby byla čokoláda ve výsledku měkčí).
- Roztopenou čokoládu nalijeme na již ztuhlé směsi a dáme do ledničky.
- Mezi tím si nachystáme zakysanou smetanu s cukrem, kterou poté dáme jako poslední vrstvu do misky.
- Nakonec ozdobíme desert ovocem a můžeme konzumovat.