Pečené plátky krkovice
02.05.2021
Jídlo téměř "bez práce", je málo věcí, které se na něm dají zkazit a určitě se hodí, když chcete pohostit nějakého masaře u vás doma. Jako přílohu doporučuji nějaký salát, brambory, batáty, nebo všechno dohromady :) K masu je vždy důležité zkombinovat nejen přílohu, ale i salát, který jídlo vyrovná.
Vhondé pro:
- celiaky
- bez laktózy
Ingredience:
- plátky krkovice
- sůl
- olej
- pepř
- kmín
- cibule
- česnek
Postup:
- Troubu si rozpálíme na 200 stupňů
- Maso omyjeme vlažnou vodou a mírně osušíme.
- Do pekáče, zapékací misky, či na alobal dáme olej a nakrájenou cibuli a česnek.
- Maso potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a trochu papriky.
- Položíme ho do pekáče (či do jiné nádoby), zavřeme pokličku a dáme do předehřáté trouby.
- Pečeme minimálně 45 minut až 1 hodinu.
- Pak necháme dopéct ještě alespoň 15 minut, aby krkovička chytla barvu. Můžeme během té doby trochu přilévat vodu.
- Maso vy se mělo v puse rozpadat, pokud ne, příště nechte v troubě déle pod zavřenou pokličkou.
- Podávejte se salátem, brambory, či batáty.
Dobrou chuť ❤️