Pečené plátky krkovice

02.05.2021

Jídlo téměř "bez práce", je málo věcí, které se na něm dají zkazit a určitě se hodí, když chcete pohostit nějakého masaře u vás doma. Jako přílohu doporučuji nějaký salát, brambory, batáty, nebo všechno dohromady :) K masu je vždy důležité zkombinovat nejen přílohu, ale i salát, který jídlo vyrovná.

Vhondé pro:

  • celiaky
  • bez laktózy

Ingredience:

  • plátky krkovice
  • sůl
  • olej
  • pepř
  • kmín
  • cibule
  • česnek

Postup:

  1. Troubu si rozpálíme na 200 stupňů
  2. Maso omyjeme vlažnou vodou a mírně osušíme.
  3. Do pekáče, zapékací misky, či na alobal dáme olej a nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Maso potřeme z obou stran olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a trochu papriky.
  5. Položíme ho do pekáče (či do jiné nádoby), zavřeme pokličku a dáme do předehřáté trouby.
  6. Pečeme minimálně 45 minut až 1 hodinu.
  7. Pak necháme dopéct ještě alespoň 15 minut, aby krkovička chytla barvu. Můžeme během té doby trochu přilévat vodu.
  8. Maso vy se mělo v puse rozpadat, pokud ne, příště nechte v troubě déle pod zavřenou pokličkou.
  9. Podávejte se salátem, brambory, či batáty.

Dobrou chuť ❤️

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky