Špagetová dýně a jak ji správně připravit

30.05.2019

Špagetová dýně je druh dýně, která má oproti ostatním jemnější chuť. Proto je dobré ji dochucovat dle toho jaké máte chutě.

Vhodná pro:

  • Vegetariány
  • Celiaky

Ingredience

  • špagetová dýně
  • parmezán
  • sůl
  • grilovací koření
  • česnek

Dle chuti:

  • rajčata
  • olivy
  • bylinky (šafrán, bazalka, rozmarýn)

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů.
  2. Dýni podélně rozřízneme.
  3. Vydlabeme semena (ty můžeme usušit a zasadit si je).
  4. Vnitřek potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Pokud je v této směsi není sůl, tak ještě osolíme.
  5. Vložíme do trouby a pečeme cca 35 minut.
  6. Mezi tím si nastrouháme parmazán, nakrájíme olivy a rajčata. Dle chuti můžete přimíchat i jinou zeleninu.
  7. Upečenou dýni vytáhneme z trouby a vidličkou naškrábeme a vložíme do misky, kde přidáme nastrouhaný parmezán, olivy a bylinky a vše promícháme. Můžeme také dochutit sladkou nebo slanou sojovkou.
  8. Pokud dáváme zeleninu, můžeme ji buď přimíchat, nebo jen položit později.
  9. Směs vložíme zpět do vydlabané dýně, rozprostřeme a můžeme navrch položit (pokud jsme už nepřimíchali), rajčata nebo jinou zeleninu.
  10. Poté to ještě posypeme zbytek parmezánu a bylinkami a vložíme zpět do trouby a pečeme cca 10-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a zelenina neupeče.
  11. Podáváme tak jak vytáhneme z trouby.

Dobrou chuť ♥

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky