Špagetová dýně a jak ji správně připravit
30.05.2019
Špagetová dýně je druh dýně, která má oproti ostatním jemnější chuť. Proto je dobré ji dochucovat dle toho jaké máte chutě.
Vhodná pro:
- Vegetariány
- Celiaky
Ingredience
- špagetová dýně
- parmezán
- sůl
- grilovací koření
- česnek
Dle chuti:
- rajčata
- olivy
- bylinky (šafrán, bazalka, rozmarýn)
Postup
- Troubu rozehřejeme na 170 stupňů.
- Dýni podélně rozřízneme.
- Vydlabeme semena (ty můžeme usušit a zasadit si je).
- Vnitřek potřeme česnekem a posypeme grilovacím kořením. Pokud je v této směsi není sůl, tak ještě osolíme.
- Vložíme do trouby a pečeme cca 35 minut.
- Mezi tím si nastrouháme parmazán, nakrájíme olivy a rajčata. Dle chuti můžete přimíchat i jinou zeleninu.
- Upečenou dýni vytáhneme z trouby a vidličkou naškrábeme a vložíme do misky, kde přidáme nastrouhaný parmezán, olivy a bylinky a vše promícháme. Můžeme také dochutit sladkou nebo slanou sojovkou.
- Pokud dáváme zeleninu, můžeme ji buď přimíchat, nebo jen položit později.
- Směs vložíme zpět do vydlabané dýně, rozprostřeme a můžeme navrch položit (pokud jsme už nepřimíchali), rajčata nebo jinou zeleninu.
- Poté to ještě posypeme zbytek parmezánu a bylinkami a vložíme zpět do trouby a pečeme cca 10-20 minut, dokud se sýr nerozpustí a zelenina neupeče.
- Podáváme tak jak vytáhneme z trouby.
Dobrou chuť ♥