Tortila

04.07.2020

Tortila/wrap/burrito... v podstatě záleží jak to kdo má rád "poskládané", ale co si dáte dovnitř, to je už na vás. Máme to jídlo rádi, protože je to dobrý způsob jak do sebe dostat nějaké luštěniny, když vám běžně nechutnají.

Vhodné pro:

  • vegetariány
  • vegany (bez použití sýru, jogurtu)

Ingredience:

  • tortilové plátky
  • cizrna
  • fazole
  • kukuřice
  • rajče
  • olivy
  • eidam/chedar/gouda (veganský sýr)
  • bílý jogurt (veganská majonéza)
  • česnek

Postup:

  1. Cizrnu a fazole dáme odmočit podle návodu na obalu. Pokud jsme koupili fazole a cizrnu v plechovce, tak není třeba.
  2. Cizrnu s fazolemi (pokud nejsou z plechovky) povaříme cca 20 minut v osolené vodě.
  3. Poté je přecedíme a orestujeme na pánvi společně s trochou chilli, soli a podlijeme je mírně vodou.
  4. Restujeme asi 10-15 minut, než se voda nevypaří.
  5. Mezi tím si nachystáme plátky podle návodu na obalu (v troubě, na pánvi v mikrovlnce), 
  6. Nachytáme si další ingredience, které budeme potřebovat do tortily: nastrouháme sýr, nakrájíme rajčata a olivy
  7. Z jogurtu, rozmačkaného česneku a majonézy uděláme dresing. Můžeme jej ještě okořenit (osolit, přidat bylinky - podle chuti :) )
  8. Jakmile jsou všechny ingredience připraveny, naplníme jimi plátky a celé to zalijeme dresingem.
  9. Teď už je zabalíme tak jak se vám to povede - buď jen přeložíte, nebo smotáte (jak se komu povede, chce to cvik).
  10. Hotové zabalíte do alobalu a dáte na 5-10 minut do trouby na 100 stupňů.
  11. Hotovo, a můžete podávat :)
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky